facebook

Merită să investești în promovarea SEO?

merita promovarea seo

Promovarea SEO este un proces ce trebuie să se fie realizat în mod continuu, pentru o perioadă lungă de timp, ca să producă rezultate (dacă îți dorești rezultate instant, poți opta pentru promovarea de tip SEM – aici găsești mai multe informații despre SEO versus SEM). Tocmai din acest motiv, unii antreprenori se întreabă dacă merită să investească timp în promovarea SEO pentru afacerea lor. Răspunsul nostru este de fiecare dată ”Da!”, iar dacă și tu ai această dilemă, în rândurile următoare îți vom explica de ce este important SEO și ce beneficii poate aduce afacerii tale.

93% din experiențele online ale utilizatorilor încep cu un motor de căutare

Dacă un potențial client caută chiar acum un produs sau un serviciu pe care îl oferi și tu, există șanse mari să ajungă la concurență dacă tu nu ai investit la fel de mult în promovarea SEO. Degeaba ai un website pus la punct, cu un design atractiv și cu o interfață prietenoasă pentru că motoarele de căutare nu îl vor afișa în prima pagină a rezultatelor.

Procesul de optimizare SEO este complex, are multe componente tehnice și poate aduce rezultate pozitive în timp doar dacă este realizat în mod continuu, de către un specialist. Secretul este să nu te oprești, chiar dacă ajungi pe primul loc, pentru că poți pierde această poziție foarte ușor. Mulți antreprenori renunță la promovarea SEO în momentul în care văd că a fost atins obiectivul (locul 1-2-3 în prima pagină a rezultatelor), însă acest rezultat trebuie să fie menținut.

Optimizarea SEO este un avantaj competitiv greu de imitat de către concurenți

Concurența îți poate copia un produs, un serviciu, o strategie de marketing sau sloganul, însă nu îți poate copia strategia de optimizare SEO. Dacă ajungi în prima pagină a căutărilor, vei avea un avantaj competitiv major în fața concurenților tăi și vei începe să atragi clienți fără eforturi prea mari. Website-urile din prima pagină a rezultatelor căutărilor inspiră încredere și profesionalism. Gândește-te când ai căutat tu ultima dată un produs sau servici pe Google și de câte ori te-ai dus în cea de-a doua pagină a rezultatelor. Majoritatea dintre noi ne oprim la prima pagină pentru că considerăm că aici sunt rezultatele de valoare. Așa că, dacă găsești o firmă promovare SEO cu care să colaborezi pe termen lung și investești în acest tip de promovare, vei vedea că o să merite, chiar dacă rezultatele nu se văd imediat.

Promovarea de tip SEO îți aduce multe avantaje, de la cele vânzări și profituri mai mari, până la o notorietate crescută în rândul clienților și o creștere semnificativă a încrederii acestora în afacerea ta. Ar trebui să știi faptul că nu prețurile mici țin un consumator legat de un anumit brand, ci tocmai încrederea pe care o are în afacere, încredere ce se transformă în timp în loialitate.

Dacă ai nevoie de servicii de promovare SEO, nu ezita să ne contactezi – suntem doar la un click distanță. Suntem aici să creștem vizibilitatea afacerii tale în mediul online și să îți ducem website-ul în prima pagină a rezultatelor!

contact globalcode
Scroll to Top