facebook

Cât de mult contează designul unui website pentru un utilizator?

cat de mult conteaza designul unui site web

În mediul online, ca și în relațiile interumane, prima impresie contează. Dacă website-ul tău nu are un design atractiv și nu oferă o experiență plăcută, 88% dintre utilizatori nu se vor mai întoarce. Nu o spunem noi, ci statisticile. Aceleași statistici ne atenționează și că designul unui site este un element important ce influențează credibilitatea unei afaceri – știai că un utilizator are nevoie de maxim 10 secunde pentru a-și face o impresie despre site-ul tău? Înainte de a trece mai departe, fă un exercițiu de imaginație – în timpul în care tu ai citit aceste rânduri, câți utilizatori au părăsit site-ul tău din cauza designului?

Cât de mult contează designul – ce spun cifrele?

Cifrele ne conturează foarte clar un profil al utilizatorului din vremurile noastre – unul exigent, în căutarea unei experiențe plăcute de la A la Z. Iată câteva statistici care ne arată cât de important este designul pentru un website:

  • 94% dintre utilizatori își formează prima impresie despre un site bazându-se doar pe design,
  • 33% dintre vizitatori părăsesc site-ul dacă nu are un design atractiv,
  • 88% dintre vizitatorii unui magazin online nu recomandă site-ul și altora dacă acesta se încarcă greu, iar navigarea este dificilă.

Contează designul mai mult decât condițiile de navigare? Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să crezi că un element îl exclude pe celălalt. Un site bine pus la punct trebuie să fie și ușor de parcurs, dar să aibă și un design plăcut, pentru a ține clientul cât mai mult pe site. Cu cât clientul petrece mai mult timp la tine pe site, cu atât va cheltui mai mult (lucru valabil în special în magazinele online) – s-a ajuns la concluzia la un design bazat pe cercetări UX (experiența utilizatorului) crește rata de conversie chiar și cu 400%.

Tendințe în web design în anul 2022

Nu este de ajuns doar să ai un design modern, ci să îl adaptezi tendințelor și nevoilor clienților – anul acestea, cuvântul cheie în materie de web design este ”simplitate”. Revenirea la viața de dinaintea pandemiei se observă și în preferințele utilizatorilor. După doi ani de izolare socială, oamenii caută confort și siguranță emoțională, iar aceste emoții pot fi integrate într-un website prin fonturi retro, culori calde, pastelate și o estetică ordonată și curată. Designul minimalist este în topul tendințelor atunci când vine vorba de web design. Mizăm pe  funcționalitate, interactivitate, accesibilitate și comunicare – acum, mai mult ca niciodată, trebuie să fii la dispoziția clientului prin orice mijloace (formulare de contact, chat, telefon, etc.). Atenția utilizatorului va fi menținută prin accente de culoare, imagini și video-uri cu informații utile.

Am putea vorbi despre realizare site, web design și tendințe la nesfârșit – dacă ești curios și vrei să continuăm această discuție, nu ezita să ne contactezi. Poți apela la ajutorul nostru dacă vrei să îți extinzi afacerea în mediul online și ai nevoie de un website sau dacă vrei să aduci modificări website-ului vechi astfel încât să fie pe placul vizitatorilor. Suntem aici să te ajutăm să atragi cât mai mulți clienți printr-un design creativ, adaptat nevoilor utilizatorilor și bineînțeles, tendințelor.

contact globalcode
Scroll to Top