facebook

Cum îți poți crește vânzările în mediul online?

Cresterea Vanzarilor Online

Dacă ai un magazin fizic profitabil, cu produse apreciate de clienți, și vrei să ca și alte persoane să aibă acces la produsele tale, primul pas pe care trebuie să îl faci este să îți deschizi un magazin online. Cel mai mare beneficiu pe care un magazin online ți-l aduce este vizibilitatea crescută nu doar la nivel local, ci și la nivel național, poate chiar internațional dacă acesta este obiectivul tău. Nu este însă suficient doar să îți deschizi un magazin online, ci trebuie să faci și câteva eforturi pentru a-ți crește vânzările și despre asta vom discuta în cele ce urmează. Noi te putem ajuta atât în această fază de început, de creare magazin online, cât și în cea de dezvoltare a unei strategii prin care poți crește traficul și implicit, vânzările.

Construiește un magazin online care răspunde nevoilor clienților.

Ai intrat vreodată pe website-ul unui magazin online și ți-a luat atât de mult timp să găsești produsul potrivit încât ai abandonat căutarea? Acest lucru nu se întâmplă în cazul unui magazin online care a fost construit pe nevoile și comportamentul clientului. Scopul tău nu este să îl faci să petreacă cât mai mult timp în magazin, ci să îl ajuți să își găsească într-un timp scurt produsul de care are nevoie și să îi oferi o experiență plăcută de la A la Z, astfel încât să revină la tine și să recomande afacerea ta și altor persoane.

Iată câteva caracteristici pe care ar trebui să le aibă un magazin online bine construit:

  • Viteză bună de încărcare,
  • Navigare facilă și rapidă,
  • Produse organizate într-un mod inteligent pe categorii,
  • Funcție de căutare a produselor,
  • Descriere completă a produselor,
  • Proces simplificat de cumpărare cu doar câțiva pași de parcurs.

Ia în considerare optimizarea SEO a website-ului.

Optimizarea SEO îți aduce primele poziții în pagina de căutare a rezultatelor, trafic mai mare și vânzări mai mari. Procesul de optimizare SEO este unul care aduce rezultate pe termen lung și reprezintă o investiție bună în afacerea ta. Promovarea SEO te ajută de fapt să devii mult mai vizibil în fața potențialilor clienți care nu te cunosc. Motoarele de căutare afișează magazinul tău clienților, îi aduce la ușa afacerii tale, însă depinde doar de tine dacă clientul intră în magazin și iese cu cel puțin un produs cumpărat – acest lucru este posibil doar prin construirea unui website care respectă caracteristicile amintite mai sus.

Investește constant în magazinul online.

Și aici nu ne referim doar la partea financiară, ci și la alte resurse cum ar fi timp și energie. Trebuie să îți faci timp să prezinți produsele într-un mod cât mai atractiv clienților, trebuie să ai suficientă energie pentru a purta conversații cu clienții interesați de produsele tale, să ceri feedback și să faci îmbunătățiri tocmai pentru a îmbunătăți experiența oamenilor în mediul online.

Dacă respecți aceste cerințe, ești atent la nevoile clienților și te asiguri că produsele pe care le vinzi oamenilor sunt de calitate, în câțiva ani nu va mai trebui să faci prea multe eforturi pentru a-ți crește vânzările pentru că nu vom mai discuta doar de un business, ci de un brand care vinde de la sine.

contact globalcode
Scroll to Top