facebook

Mentenanța unui site web – de ce este importantă?

Mentenanța unui site web – de ce este importantă

În ziua de astăzi nu mai este de ajuns doar să ai un website pentru a atrage clienți. Trebuie să te asiguri că site-ul este optimizat din punct de vedere SEO pentru a fi cât mai vizibil pentru motoarele de căutare, dar și că este actualizat periodic pentru a oferi utilizatorilor o experiență cât mai plăcută pe platforma ta. Astăzi vom vorbi despre importanța serviciilor de mentenanță a unui site web și beneficiile pe care ți le aduce un site actualizat la zi.

Ce presupune mentenanța unui site web?

Mentenanța este o parte importantă a strategiei de promovare SEO, pe termen lung. În ciuda aparențelor, procesul de mentenanță al oricărui site este destul de complex – platforma trebuie să fie actualizată permanent pentru a funcționa mai bine. Asta înseamnă că erorile raportate trebuie să fie eliminate, la fel și link-urile nefuncționale. Baza de date trebuie să fie întreținută și verificată în mod permanent pentru a nu se pierde date importante în urma modificărilor realizate. Iată ce tip de activități presupune în general mentenanța unui site web:

  • Actualizări ale platformei

Dacă site-ul tău a fost dezvoltat cu ajutorul platformei WordPress, atunci ar trebui să știi că periodic sunt lansate versiuni noi și actualizări care au rolul de a securiza site-ul și mai bine. Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să nu iei în seamă aceste actualizări (care de obicei sunt semnalate în panoul de administrare al platformei) pentru că motoarele de căutare penalizează site-urile care nu oferă utilizatorilor un nivel minim de securitate.

  • Actualizări ale temei sau ale plug-in-urilor

Ne vom referi din nou la platforma WordPress pentru a discuta despre actualizările temei sau ale plug-in-urilor folosite. Dacă nu iei în seamă aceste actualizări, riști să te confrunți cu erori în funcționalitatea site-ului, cu modificări în design-ul site-ului care îngreunează navigarea, dar și cu viteza de încărcare. Toate aceste elemente pe care le-am menționat au impact asupra scorului SEO al unei pagini web – dacă vrei ca motoarele de căutare să indexeze cât mai bine paginile site-ului, ar fi bine ca aceste actualizări să fie realizate.

  • Backup-uri periodice

O altă activitate ce ține de mentenanța unui site este realizarea backup-urilor periodice înainte de aplicarea unor modificări în site. Nu se știe niciodată ce erori pot să apară și toată munca ta să dispară. Importanța unui back-up se observă mai ales când te confrunți cu un malware pe site.

  • Rezolvarea bug-urilor/ erorilor

Verificarea paginilor, identificarea erorilor sau a bug-urilor și soluționarea lor în cel mai scurt timp sunt câteva acțiuni esențiale din cadrul procesului de mentenanță site. Este important ca utilizatorii care intră pe site-ul tău să aibă parte de cea mai bună experiență, de o navigare rapidă și fără erori.

După cum poți vedea, administrarea unui site web nu este deloc o treabă ușoară, ci necesită răbdare și timp. Tocmai din acest motiv vrem să îți luăm de pe umeri această sarcină dificilă – alege serviciile de mentenanță site de la Global Code și echipa noastră se va asigura că site-ul tău oferă o experiență plăcută utilizatorilor tăi din toate punctele de vedere, iar motoarele de căutare indexează paginile site-ului și te propulsează în primele rezultate. Ține minte că succesul în mediul online nu ține doar de un site bine realizat, ci mai ales de un site întreținut și actualizat la zi.

contact globalcode
Scroll to Top